In sedinta de luni, conducerea companiei a hotarat ca limitarea drepturilor de vot sa fie realizata dupa metoda "pro-rata", pentru detinerile vizate, care reprezinta 8,542% din capitalul social al SIF Moldova, se arata in comunicatul transmis de companie.

O alta controversa legata de Catalin Chelu si detinerile sale la o societate de investitii financiare are ca obiect actiunile SIF Oltenia. La jumatatea lunii septembrie, arbitrul pietei de capital i-a dat o amenda de 5.000 lei lui Catalin
Chelu si i-a solicitat sa isi reduca detinerile la SIF Oltenia, dupa ce a stabilit ca el a actionat in mod concertat in cadrul a doua adunari generale, depasind limita legala de 1% din actiuni.

Saptamana trecuta, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins contestatiile lui Catalin Chelu, in care omul de afaceri acuza arbitrul pietei de capital ca l-a anchetat si sanctionat in mod nelegal pentru detinerea concertata la SIF Oltenia, potrivit raportului de activitate al CNVM.

Citeste si:

Totodata, CNVM i-a mai obligat, la sfarsitul lunii trecute, pe Catalin Chelu si Ionel Stan sa faca oferte publice obligatorii de preluare pentru companiile Transtec Tecuci, Spit Bucovina si Minexfor Deva, acuzandu-i ca actioneaza in mod concertat la aceste companii.

Potrivit arbitrului pietei, dovezile ca Ionel Stan si Catalin Chelu actioneaza in mod concertat sunt voturile identice date de cei doi in mai multe adunari ale actionarilor convocate de companiile in cauza.