Conducerea SIF Moldova (SIF2) a hotarat suspendarea drepturilor de vot aferente actiunilor ale caror detinatori sunt suspectati ca ar actiona in mod concertat cu omul de afaceri Catalin Chelu, cu care ar controla mai mult de 1% din societatea de investitii, peste nivelul maxim admis de lege.
In sedinta de luni, conducerea companiei a hotarat ca limitarea drepturilor de vot sa fie realizata dupa metoda "pro-rata", pentru detinerile vizate, care reprezinta 8,542% din capitalul social al SIF Moldova, se arata in comunicatul transmis de companie.

O alta controversa legata de Catalin Chelu si detinerile sale la o societate de investitii financiare are ca obiect actiunile SIF Oltenia. La jumatatea lunii septembrie, arbitrul pietei de capital i-a dat o amenda de 5.000 lei lui Catalin
Chelu si i-a solicitat sa isi reduca detinerile la SIF Oltenia, dupa ce a stabilit ca el a actionat in mod concertat in cadrul a doua adunari generale, depasind limita legala de 1% din actiuni.

Saptamana trecuta, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins contestatiile lui Catalin Chelu, in care omul de afaceri acuza arbitrul pietei de capital ca l-a anchetat si sanctionat in mod nelegal pentru detinerea concertata la SIF Oltenia, potrivit raportului de activitate al CNVM.

Totodata, CNVM i-a mai obligat, la sfarsitul lunii trecute, pe Catalin Chelu si Ionel Stan sa faca oferte publice obligatorii de preluare pentru companiile Transtec Tecuci, Spit Bucovina si Minexfor Deva, acuzandu-i ca actioneaza in mod concertat la aceste companii.

Potrivit arbitrului pietei, dovezile ca Ionel Stan si Catalin Chelu actioneaza in mod concertat sunt voturile identice date de cei doi in mai multe adunari ale actionarilor convocate de companiile in cauza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri