Profitul net in prima jumtate a anului curent a crescut cu 19% pana la 81,7 milioane de lire sterline (122 milioane de dolari), LSE anuntand totusi ca a ratat prognoza de 91,8 milioane de lire sterline anuntata de Michael Long, analist la Keefe, Bruyette & Wood.

London Stock Exchange a anuntat, ieri, ca va incheia program de rascumparare a propriilor actiuni in valoarea de 500 milioane de lire sterline, motivand ca acest lucru este mai “prudent”.

“In contextul schimbarilor semnificative ale conditiilor pietei financiare globale, este mai prudent sa ai un bilant robust si sa oferi flexibilitate financiara pentru a urmari oportunitati de investitii”, a anuntat LSE. Totusi, bursa a subliniat ca “isi pastreaza angajamentul de a returna profit, atunci cand este in interesul actionarilor sa faca acest lucru”.

LSE a mai anuntat ca va reusi sa reduca costurile achizitionarii Borsa Italiana cu 20% sau chiar mai mult. Institutia a cumparat Borsa Italiana anul trecut, afirmand ca profitul net din primul semestru din 2007 a crescut cu 3,4 milioane de lire sterline din integrarea bursei italiene.

Citeste si:

“Este mai bine sa fii precaut in fata unor conditii extrem de dificile ale pietelor de capital. Activitatea Bursei va continua sa reflecte dificultatile si conditiile incerte ale pietei globale”, a declarat CEO-ul institutiei Clara Furse, citata de Bloomberg.

Bursele din tarile dezvoltate se confrunta cu un grad de competitie fara precedent, din cauza sistemului de tranzactionare european al Chi-X Europe, Turquoise, dar si din partea Bats Trading si Nasdaq OMX.

“Scaderea pretului actiunilor LSE este cauzata de perspectivele institutiei si mai putin de datele financiare. Volumele tranzactionate se vor reduce, mai putine companii se vor lista, iar problemele competitionale vor avea cel mai mare impact asupra bursei londoneze”, a afirmat Mamoun Tazi, analist la MF GLobal Securities.

Actiunile burselor s-au depreciat si pe baza reducerii volumelor tranzactionate, in timp ce fondurile de hedging si brokerii se imprumuta mai putin si vand mai multe active din cauza celei mai mari crize financiare de la Marea Depresiune. Actiunile LSE au pierdut 73% de la inceputul anului.