Conducerea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) va propune actionarilor in cadrul adunarii generale de la mijlocul lunii decembrie listarea actiunilor proprii pe piata reglementata, a declarat Stere Farmache, presedinte si director general al BVB.
"A fost o decizie a Consiliului Bursei sa propuna in cadrul adunarii generale a actionarilor de la mijlocul lunii decembrie transformarea BVB in companie detinuta public prin admiterea la tranzactionare a actiunilor pe piata reglementata", a spus Farmache, citat de NewsIn.

Seful BVB a precizat ca aceasta propunere a mai fost discutata in ianuarie 2005 la adunarea generala in care s-a decis transformarea Bursei in societate pe actiuni, iar tema nu a fost respinsa atunci de actionari, ci s-a hotarat amanarea acestei discutii.

Reprezentantii Bursei au mentionat ca nu au decis inca forma prin care se va face listarea, aceasta putand fi realizata prin oferta publica initiala sau prin oferta publica secundara. De asemenea, nu a fost stabilit nici procentul din capitalul social care ar putea fi listat, dar pragul minim ar putea fi de 5%.

Totodata, actionari BVB vor discuta in decembrie si bugetul pentru anul viitor.

Bursa de Valori Bucuresti are un capital social de 76,74 milioane lei, divizat in 7,67 milioane actiuni, dintre care 508.351 sunt preferentiale. Bursa are 204 de actionari, iar cea mai mare parte a capitalului sau social este detinut de casele de brokeraj.

Cele mai importante pachete de actiuni BVB sunt controlate de SSIF Broker Cluj (2,96%), HTI Valori Mobiliare (2,78%), Morgan Stanley&Co International (2,7%) si Intervam SA, care controleaza 2,15% din capitalul social.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri