"Am discutat despre posibilitatea construirii unui indice cu o firma cu o foarte buna reputatie, Footsie, urmarindu-se crearea unei familii de indici cu reprezentativitate internationala pentru a putea, astfel, licentia companii in vederea constructiei de instrumente financiare structurate", a declarat seful BVB, Stere Farmache, citat de NewsIn.

El a precizat ca a avut o discutie cu FTSE Group, compania care a creat si administraza indicele Footsie pe bursa londoneza si in curand urmeaza sa fie semnat un memorandum.

Farmache apreciaza ca acest proiect ar putea fi pus in practica in primele luni din 2009.

Citeste si:

FTSE Group este lider mondial in crearea si administrarea de indici, cu peste 120.000 de indici reprezentativi pentru mai multe sectoare: actiuni, obligatiuni si instrumente alternative sau derivate, in mai mult de 77 de tari. Grupul este o companie independenta detinuta de The Financial Times si London Stock Exchange (Bursa de Valori din Londra).

Cel mai cunoscut indice administrat de companie este FTSE 100 (Footsie), indicele reprezentativ pentru cele mai mari 100 de companii listate pe bursa londoneza.