"Investitiile urmau sa fie facute vor fi in echipamente care sa mareasca capacitatile de productie, in cresterea nivelul calitativ al acestora, in domeniul IT si pentru a iesi pe piata estica (Ucraina, Rusia si alte tari ex-sovietice si din Orientul Mijlociu). Probabil vom renunta la investitiile ce presupun extinderea pe pietele externe, care reprezenta cel mai mare grad de risc. Cu siguranta nu vom renunta la investitiile interne", a precizat directorul general al companiei, Mircea Vescan, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, compania trebuie sa ia in considerare impactul crizei economice si strategiile economice ale viitoarei guvernari.

Banii pentru investitii vor proveni 40% de la banci, iar 60% din profit si resurse proprii.

Citeste si:

De asemenea, Mircea Vescan a mai spus ca pentru anul 2008 estimeaza o crestere a profitului net cu peste 20%, de la 1,8 milioane euro in 2007, la 2,16 milioane euro in acest an. Aceleasi estimari sunt si pentru cifra de afaceri, in crestere tot cu 20%, de la 15 milioane euro.

Producatorul de echipamente Armax Gaz a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit net de 5 milioane lei (1,38 milioane euro), in stagnare fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce afacerile companiei au sporit cu 38%, a informat societatea. Compania face si tranzactii imobiliare, potrivit lui Vescan.

S.C. Armax Gaz S.A. este producator de aparatura si echipamente, confectii metalice, piese de schimb, reparatii si prestari servicii in domeniul gazifer si petrolier. Societatea a fost infiintata in anul 1925. Actionarul majoritar al companiei este Mircea Vescan. Titlurile Armax Gaz se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARAX.