Alaturi de Chelu, in actionariatul societatii de servicii de investitii financiare se gasesc inca doua persoane fizice si doua firme, fiecare cu cate 1% din actiuni.

Firma cu sediul in Galati are un capital social de 550.000 lei, divizat in 550.000 de actiuni cu valoarea nominala de 1 leu. Ea va oferi pe langa serviciile obisnuite ale unui SSIF, de preluare si introducere a ordinelor pe platforma Bursei, si consultanta de investitii si analiza financiara.

In acelasi timp, CNVM a emis recent doua ordonante prin care il obliga pe Catalin Chelu, alaturi de persoanele cu care acesta actioneaza in mod concertat la SIF Moldova si SIF Oltenia, sa isi reduca participatiile la 1% din capitalul social la cele doua SIF-uri, conform legislatiei pietei de capital.

Citeste si:

De asemenea, la jumatatea lunii septembrie, arbitrul pietei de capital i-a dat o amenda de 5.000 lei lui Catalin Chelu si i-a solicitat sa isi reduca detinerile la SIF Oltenia, dupa ce a stabilit ca el a actionat in mod concertat in cadrul a doua adunari generale,depasind limita legala de 1% din actiuni. Ulterior, omul de afaceri a contestat deciziile CNVM, dar contestatiile au fost respinse.

CNVM a constatat in urma unei analize a corpului de control, efectuata pe baza documentelor de la adunarile generale din 23/24 aprilie si 28/29 august ale SIF Oltenia, ca, impreuna cu alte persoane, Catalin Chelu a actionat in mod concertat si a depasit limita maxima a detinerilor la un SIF prevazuta de legea pietei de capital.

Potrivit CNVM, Catalin Chelu ar fi trebuit sa declare persoanele cu care actiona in mod concertat la adunarea generala a actionarilor din aprilie 2008 si sa includa urmatoarele firme: Iledificia, Comrimet, Lineas Trade, Libron Consulting si Epsomatic si persoana fizica Rimar Cezar.