Actionarii SIF Oltenia (SIF 5) i-au reales, sambata, pe cinci dintre cei sapte membri ai fostului consiliu de administratie, printre care si pe actualul presedinte, Dinel Staicu, care a declarat ca societatea va avea nevoie de masuri speciale in mandatul "de foc" ce urmeaza.
Din noul consiliu de administratie al SIF Oltenia vor face parte actualul presedinte al SIF 5, Dinel Staicu (82,29% din voturi), actualul vicepresedinte, Tudor Ciurezu (85,6% din voturi), precum si actualii administratori Gheorghe Blidaru (67,44%), salapa Vasile (66%) si Teodor Buzatu (61,42%).

Singurul nume nou de pe lista noului consiliu de administratie al SIF Oltenia este Carmen Popescu (61,76%), cea care, din luna februarie a anului trecut, ocupa functia de consilier al presedintelui SIF Oltenia, Dinel Staicu.
Acestia au fost realesi pentru un mandat de inca patru ani, in urma votului actionarilor care au participat sambata la adunarea generala ordinara a actionarilor SIF Oltenia.

In urma votului, ultimul loc in noul consiliu de administratie ii revenise directorului general al SC Complex Hotelier Dambovita SA, Margareta Racovita, si ea membru in actualul consiliu de administratie al SIF Oltenia, dar care nu a fost validata deoarece a obtinut doar 43% din voturi, fata de cele 50%+1 impuse de lege.

Potrivit vicepresedintelui consiliului de administratie al SIF 5, locul va ramane vacant pana ce noul consiliu va face o alta propunere ce urmeaza sa fie votata in urmatoarea adunare generala ordinara a actionarilor.

Staicu le promite actionarilor ca va avea grija ca pretul titlurilor SIF 5 sa urce

"Este un mandat de foc. Vom aplica probabil un management de criza. Usor nu va fi, dar sper ca, intr-un an - un an si jumate, sa depasim acest moment", a declarat la finalul adunarii presedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu, citat de NewsIn.

Actualul presedinte al SIF Oltenia i-a sfatuit pe toti actionarii societatii sa nu-si vanda actiunile in aceasta perioada pentru ca, desi va lua ceva timp, lucrurile vor reveni la normal.

"Sa aiba incredere ca, asa cum le-am dus actiunile la un euro si jumatate, chiar daca nu vor fi euro, dar la un dolar si jumatate probabil ca le vom duce", a adaugat Staicu.

La sedinta AGOA a SIF Oltenia de sambata au participat 6,18% dintre actionarii societatii, 4,73% avand si drept de vot, iar cvorumul total al sedintei, reprezentand actionarii prezenti in sala plus cei care si-au exprimat voturile prin corespondenta sau in sistem electronic, a fost de 36,74%. sedinta de vineri fusese amanata pentru sambata din cauza lipsei de cvorum.

La cursa pentru un loc in consiliul de administratie au participat 21 de candidati, printre care s-au regasit toti cei sapte administratori ai consiliului actual.

Societatea de Investitii Financiare Oltenia (SIF5) este listata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si are un capital social de 58,02 milioane lei divizat in 580,17 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Valoarea de piata a SIF Oltenia este de 409,02 milioane lei (109,4 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,705 lei/actiune de la finalul sedintei bursiere de joi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri