Actionarii SIF Moldova l-au revocat pe Catalin Chelu din conducerea societatii

Actionarii Societatii de Investitii Financiare Moldova (SIF 2) l-au exclus pe Catalin Chelu din functia de membru al consiliului de administratie al SIF Moldova si l-au numit in loc pe Tudor Dumitru, potrivit voturilor exprimate la adunarea generala ordinara de sambata.

Catalin Chelu a fost revocat din functie cu 72,77% din voturile exprimate de actionari, iar Tudor Dumitru a fost numit in baza a 67,01% dintre acestea.

"Mandatul noului administrator ales va fi pe o perioada egala cu perioada ce a ramas pana la expirarea mandatului predecesorului sau", au anuntat actionarii SIF Moldova.

Actionarii SIF Moldova (SIF2) au fost convocati, vineri 14 noiembrie, sa decida daca Catalin Chelu va ramane membru in consiliul de administratie, dupa ce arbitrul pietei de capital nu i-a dat avizul in functiile de presedinte si director general al societatii. Adunarea a fost amanata, ulterior, pentru sambata, din cauza lipsei de cvorum.

Decizia CNVM de a nu-i da avizul ca sef la SIF Moldova a fost luata tinand cont de amendarea lui Catalin Chelu cu 5.000 lei pentru depasirea pragului de detinere la SIF Oltenia de 1% si pentru folosirea "unui limbaj inadecvat si care nu corespunde cerintelor de buna purtare si integritate" prevazute de legea pietei de capital in cadrul adunarii generale din 29 august de la SIF Oltenia si in mai multe articole de presa si emisiuni televizate.

Sambata, pentru postul de membru in consiliul de administratie al SIF Moldova au candidat Iosefina Morosan, Dorel serbu si Dumitru Tudor, iar actionarii au optat pentru Dumitru Tudor.

Conducerea SIF Moldova l-a inclus si pe serbu Dorel in "lista persoanelor prezumate ca actioneaza concertat cu Chelu Catalin Constantin in raport cu SIF Moldova SA".

Actionarii au stabilit la sedinta de sambata ca data de inregistrare sa fie pe 1 decembrie 2008.

Actionarii care au participat la adunarea generala de sambata detineau 21.268.227 de actiuni, reprezentand 4,0972% din capitalul social, din care 17.284.798 de actiuni cu drept de vot.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri