Actionarii Fondului Proprietatea se vor intalni, pe 15 decembrie, pentru revocarea lui Catalin Doica din consiliul de supraveghere, modificarea actului constitutiv al societatii prin modificarea obiectului de activitate si a capitalului social, stabilirea datei de 30 decembrie 2008 ca data de inregistrare si o informare asupra procedurii de selectie a societatii de administrare.

Propunea de modificarea a obiectului de activitate al Fondului Proprietatea, care consta in prezent in efectuarea de investitii financiare, a fost respinsa de catre actionari in cadrul adunarii generale extraordinare din 8 august.

In noua forma propusa a actului constitutiv, capitalul social subscris al Fondului Proprietatea ramane de 14,24 miliarde lei, impartit in 14,24 miliarde actiuni nominative, ordinare, cu o valoare de 1 leu fiecare. Capitalul social subscris si varsat este in valoare de 13,652 miliarde lei, fiind indisponibilizate la Depozitarul Central un numar de
587.994.583 actiuni ale statului roman, prin ministerul Economiei si Finantelor.

Fondul Proprietatea avea active de 14,46 miliarde lei (3,8 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut, in timp ce capitalurile proprii erau de 14,45 miliarde lei.

Citeste si:

Fondul a inregistrat in primele noua luni un profit net de 424,8 milioane lei (117 milioane euro), in crestere cu 40% fata de intervalul similar din 2007, la care au contribuit mai ales veniturile din dividende.

In prezent, Fondul Proprietatea este in etapa de selectie a administratorului de fond, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Numarul de actionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns in prezent la 2.024, de la 2.080 cati erau la jumatatea lunii octombrie, iar detinerea acestora in capitalul Fondului a crescut cu 4,44 puncte procentuale, pana la 25,30%.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.