Afacerile operatorului portuar Comvex Constanta (CMVX) au sporit de peste doua ori in primele noua luni ale acestui an, la 111,58 milioane lei (30,65 milioane euro), fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul net a urcat cu 90%, a anuntat compania.
In primele trei trimestre din 2007, Comvex raportase o cifra de afaceri de 51,53 milioane lei.

Ca urmare, profitul companiei a avut o dinamica puternic ascendenta, majorandu-se cu 90% in primele noua luni ale anului, la 23,76 milioane lei (6,53 milioane euro), dupa ce in perioada similara din 2007 castigurile se ridicasera la 12,47 milioane lei.

Totodata, veniturile Comvex s-au dublat in intervalul ianuarie - septembrie 2008, la 113,69 milioane lei (31,23 milioane euro), fata de incasarile de 54,23 milioane lei din intervalul echivalent al anului trecut. In acelasi timp, cheltuielile au crescut cu 112%, de la 39,36 milioane lei, la 83,32 milioane lei (22,89 milioane euro).

La sfarsitul lunii trecute, Mittal Steel Holdings, subsidiara producatorului de otel Arcelor Mittal, a anuntat ca vrea sa dea 155,64 milioane lei pentru un pachet de 64,01% din actiunile Comvex Constanta (CMVX), in cadrul unei oferte publice care a inceput pe 22 octombrie.

Oferta ar fi trebuit sa se incheie pe 11 noiembrie, dar Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat-o pentru o perioada de doua saptamani, tinand cont de adresele initiate de mai multi actionari ai Comvex, printre care si actionarul majoritar, Solidmet.

Mittal Steel Holdings ofera 55 lei pentru fiecare actiune Comvex (CMVX) din cele 2,83 milioane de titluri care fac obiectul ofertei si, daca se va incheia cu succes, Arcelor Mittal, cel mai mare producator de otel din lume, ar ajunge sa controleze in intregime operatorul portuar Comvex, prin intermediul celor doua subsidiare ale sale.

Actionarul majoritar al societatii este Solidmet SRL, care controleaza 53,94% din capital, iar Expert Placement Services Limited, tot o subsidiara a grupului Arcelor Mittal, a ajuns sa detina 35,99% din actiunile Comvex, dupa ce a cumparat mai multe pachete de actiuni in luna iulie.

Comvex Constanta este specializata in servicii de manipulare a marfurilor, iar titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria a doua a pietei Rasdaq, sub simbolul CMVX.

Valoarea de piata a societatii este de 218,83 milioane lei (57,14 milioane euro), conform ultimei cotatii de 49,50 lei, stabilita in sedinta bursiera din 17 noiembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri