Capitalul Artrom ar putea fi majorat pe de-o parte cu suma de 76,98 milioane lei, prin incorporarea rezervelor societatii si a rezervelor constituite din profitul net, precum si a primelor de emisiune de 3,76 milioane lei. Astfel, vor fi emise 30,76 milioane de actiuni, iar fiecare actionar va primi 2,5 actiuni noi la fiecare titlu detinut.

In al doilea rand, s-ar putea majora capitalul cu 227,87 milioane lei prin aport in numerar, di care 183,56 milioane lei (aproximativ 50 milioane de euro) vor fi adusi de actionarul majoritar, TMK Europe GmbH. In urma acestei etape, compania va emite 90,78 milioane de titluri, actionarii putand subscrie circa 7,4 actiuni noi la una detinuta, la pretul de 2,51 lei, egal cu valoarea nominala.

Majorarea de capital va fi utilizata pentru finantarea capitalului circulant, relateaza NewsIn.

De asemenea, compania a anuntat ca, inainte de perioada subscrierilor, va acorda actionarilor drepturi de preferinta, care vor fi tranzactionate la Bursa de Valori timp de 10 zile lucratoare, dupa alegerea unui intermediar.

Actionarii care au exercitat dreptul de preferinta la subscriere vor plati actiunile nou emise in proportie de minim 30% din valoarea lor nominala la data subscrierii, si integral, in termen de cel mult trei ani de la data publicarii hotararilor actionarilor in Monitorul Oficial.

Actionarii au mai aprobat amanarea platii unei creante in valoare de 22,83 milioane lei, datorata companiei-mama, TMK Europe. Astfel, TMK Artrom va plati creanta in 57 de rate, in perioada ianuarie 2014 - septembrie 2018.

Citeste si:

Efectele deciziilor luate in sedinta de luni se vor rasfrange asupra actionarilor inregistrati la data de 3 decembrie.

Producatorul de tevi TMK-Artrom Slatina a afisat in primul semestru din 2008 un profit net de 9,88 milioane lei (2,7 milioane euro), de 4,3 ori mai mic decat cel din perioada similara a anului trecut, pe fondul pierderilor din activitatea financiara.

In schimb, afacerile companiei au avansat in primul semestru din 2008 cu 8,8% fata de intervalul echivalent al anului trecut, la 298,1 miiloane lei (81,2 milioane euro).

Societatea este specializata in productia de tevi din otel fara sudura si are in prezent un capital social de 30,79 milioane lei, divizat in 12,27 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,51 lei. Actionarul majoritar al companiei este TMK Europe GmbH, care controleaza 80,56% din capitalul social, iar SIF Oltenia detine 12,19%, potrivit ultimei raportari.

Titlurile TMK Artrom sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, la a doua categorie, sub simbolul ART. Capitalizarea companiei este de circa 74,8 milioane lei (19,4 milioane euro), aferenta cotatiei de 6,10 lei, stabilita in sedinta bursiera de astazi.