Bursele din Statele Unite s-au prabusit miercuri la minimele ultimilor cinci ani si jumatate, in contextul in care investitorii asteapta o recesiune de lunga durata, iar sefii marilor companii din industria auto anticipeaza o calamitate daca guvernul nu le arunca un colac de salvare, potrivit Reuters.
Actiunile constructorului de autovehicule General Motors s-au prabusit in timpul sedintei la minimele ultimilor 66 de ani, iar cele ale Ford au atins un minim al ultimilor 26 de ani, dar panica s-a propagat si in afara sectorului auto. Titlurile General Motors au inchis sedinta cu 9,7% mai jos, la 2,79 dolari, iar actiunile rivalului Ford au picat cu 25%, la 1,26 dolari, investitorii fiind ingrijorati cu privire la rapiditatea cu care Congresul ar putea propune o solutie pentru rezolvarea problemelor din industria auto. potrivit NewsIn.

Mai mult, spre finalul sedintei, banca centrala a Statelor Unite, Federal Reserve, a revizuit in scadere estimarea pentru cresterea economica in 2009, provocand un val de vanzari care a continuat pana la inchiderea sedintei. Indicele Dow Jones s-a prabusit cu 427,47 de puncte, echivalentul a 5,07%, pana la nivelul de 7.997,28 puncte, in timp ce Standard & Poor's 500 a cazut 52,54 de puncte, sau 6,12%, la 806.58 puncte. De asemenea, indicele Nasdaq Composite a pierdut 96,85 de puncte, adica 6,53%, pana la nivelul de 1.386,42 puncte.

A fost pentru prima data din martie 2003 cand indicele Dow Jones a inchis sub nivelul de 8.000 de puncte. De asemenea, indicii S&P 500 si Nasdaq au coborat sub minimele consemnate in ultima saptamana, care erau niveluri nemaiintalnite de mai mult de cinci ani.

In sectorul financiar, actiunile Bank of America, JPMorgan Chase & Co si Citigroup s-au prabusit la minime nemaiatinse de mai multi ani, in urma temerilor care persista in legatura cu impactul pe care incetinirea economica si inasprirea creditarii il vor avea asupra bancilor.

Titlurile Bank of America au cazut 14%, la 13,06 dolari, cele ale JPMorgan s-au depreciat cu 11,4%, la 28,47 dolari, iar cotatia actiunilor Citigroup s-a prabusit cu 23,4%, pana la 6,40 dolari/actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri