Seful Electroputere Craiova (EPT), Fathi Taher, va propune in consiliul de administratie majorarea capitalului social al companiei cu 215,78 milioane lei, prin aport in numerar din partea actionarilor, potrivit unui comunicat transmis Bursei.

Consiliul de administratie al Electroputere se va intalni in 9 decembrie si va decide daca vor fi emise aproape 2,16 miliarde de actiuni, pe care actionarii le vor putea subscrie la un pret egal cu valoarea nominala, de 0,10 lei.

Actionarii companiei autorizasera consiliul de administratie, la adunarea generala din septembrie, sa decida cu privire la orice majorare de capital, indiferent de procedeul sau modalitatea de realizare, pana la un nivel maxim de 233,34 milioane lei, informeaza NewsIn.

Electroputere ar putea ajunge, astfel, la un capital social de 228,2 milioane lei.

Electroputere Craiova (EPT), firma cumparata de sauditii de la Al Arrab Company, si-a diminuat usor pierderile in primele noua luni ale anului, pana la 27,68 milioane lei (7,6 milioane euro).

La sfarsitul lunii septembrie, cifra de afaceri a companiei ajunsese la 129,15 milioane lei (35,48 milioane euro), cu 35% mai mare decat cea inregistrata in primele noua luni din 2007, de 95,67 milioane lei.

Compania are in prezent un capital social de 12,42 milioane lei, divizat in circa 124,17 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria a II-a a BVB, sub simbolul EPT.

In octombrie 2007, compania Al Arrab Company Ltd din Arabia Saudita a oferit 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, scos la vanzare de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). In cadrul ofertei de privatizare, compania araba a preluat si datoriile Electroputere, de circa 61 milioane euro, si s-a obligat sa investeasca alte 20 milioane euro.

Pe langa compania saudita, o serie de clienti nerezidenti ai CitiBank mai detin 9,36% din actiuni.
Electroputere are o capitalizare de 26,07 milioane lei (6,86 milioane euro), conform cotatiei de 0,21 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera de vineri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si