"A fost o AGA electronica in care singurul punct pe ordinea de zi a fost reducerea comisionului de pe piata deal (piata in care pretul se stabileste prin negociere directa - n.r.) la nivelul comisionului de pe piata regular, punctul fiind votat de actionari", a spus seful Bursei.

El a precizat ca 84% dintre actionarii care si-au exercitat dreptul de vot au fost in favoarea reducerii comisionului.

La urmatoarea adunare generala a BVB, care va avea loc in 17 decembrie, actionarii vor lua in discutie listarea actiunilor proprii pe piata reglementata.

Citeste si:

Seful Bursei mentiona in urma cu o saptamana ca nu s-a decis inca forma prin care se va face listarea, aceasta putand fi realizata prin oferta publica initiala sau prin oferta publica secundara. De asemenea, nu a fost stabilit nici procentul din capitalul social care ar putea fi listat, dar pragul minim ar putea fi de 5%.

Bursa de Valori Bucuresti are un capital social de 76,74 milioane lei, divizat in 7,67 milioane actiuni, dintre care 508.351 sunt preferentiale. Bursa are 204 de actionari, iar cea mai mare parte a capitalului sau social este detinut de casele de brokeraj.

Cele mai importante pachete de actiuni BVB sunt controlate de SSIF Broker Cluj (2,96%), HTI Valori Mobiliare (2,78%), Morgan Stanley&Co International (2,7%) si Intervam SA, care controleaza 2,15% din capitalul social.