Daca actionarii vor aproba aceasta propunere in sedinta din 11 decembrie, Teraplast ar putea plati circa 4 milioane lei, din rezerve sau din profitul obtinut, pentru 4,5 milioane actiuni, ce vor fi achizitionate din piata la un pret maxim de 0,89 lei/titlu.

Dupa aceasta etapa, directorii companiei vor putea cumpara la acelasi pret actiunile de la societate, in termen de un an. Actiunile pentru care nu se vor depune cereri de cumparare ar putea fi revandute la pretul de piata de pe Bursa de Valori Bucuresti.

Teraplast Bistrita a obtinut in primele noua luni un profit net consolidat de 20,69 milioane lei (5,68 milioane euro), cu 36,6% mai mare decat rezultatul din intervalul similar al anului trecut, de 15,15 milioane lei, iar reprezentantii grupului estimeaza, totodata, o crestere a profitului la nivelul intregului an, in ciuda impactului pe care il va avea criza financiara.

De asemenea, afacerile grupului au avansat cu 27% in primele trei trimestre, la 202,76 milioane lei (55,7 milioane euro), fata de cifra de afaceri din perioada similara din 2007, de 159,72 milioane lei.

Citeste si:

Grupul Teraplast a anuntat pentru acest an un program de investitii de la 88,4 milioane lei. Cea mai mare parte a acestei sume este destinata dezvoltarii unui parc industrial privat la 10 km de municipiul Bistrita, in vederea reamplasarii entitatilor productive existente si pentru achizitia de noi tehnologii.

Teraplast este lider in productia de tubulatura din PVC, Plastsistem produce panouri sandwich pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub este al doilea mare producator autohton de tuburi din polietilena pentru retelele de apa si gaz.

Principala companie a grupului, Teraplast SA, este listata la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) sub simbolul TRP, iar potrivit ultimei cotatii, de 0,40 lei, valoarea de piata a societatii se ridica la 119,15 milioane lei (31,24 milioane euro).