Bursele americane au inchis sedinta de marti in crestere, sustinute de noua strategie de restructurare anuntata de General Electric, relateaza AFP, citat de NewsIn.
Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a urcat cu 270 puncte, sau 3,31%, la 8.419,09 puncte, iar Nasdaq a crescut cu 51,73 puncte, sau 3,70%, la 1.449,80 puncte. Indicele Standard & Poor's 500 a avansat cu 32,60 puncte, sau 3,99%, la 848,81 puncte.

Grupul General Electric, considerat un barometru al economiei americane, a revizuit in scadere estimarile privind rezultatele financiare pentru 2008. Totusi, compania a anuntat si un plan de restructurare, al carui cost va fi cuprins intre 1 si 1,4 miliarde dolari si care a fost primit bine de jucatorii din piete.

In esenta, planul se refera la activitatile GE Capital, divizia financiara a grupului. Profitul GE Capital va fi, astfel, de 8 miliarde dolari in 2008, cu includerea costului amintit, urmand ca in 2009 sa scada la 5 miliarde dolari, conform unui anunt facut de companie. GE si GE Capital au calificativ din categoria 'AAA', cel mai ridicat care exista.

General Electric este o companie globala diversificata, activa in sectorul infrastructurii, al serviciilor financiare si mass-media. De la energie, apa, transport si sanatate pana la acces la surse financiare si informatii, GE deserveste clienti in peste 100 de tari si are peste 300.000 de angajati in intreaga lume.

In Europa, General Electric are peste 9.000 de angajati si detine facilitati de productie in Franta, Germania, Austria, Spania si Ungaria. In Romania, Bulgaria si Republica Moldova, compania a inregistrat, in 2007, vanzari de circa 400 mil. dolari si estimeaza ca in acest an vanzarile vor depasi aceasta cifra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri