Estinvest a ocupat prima pozitie in topul caselor de brokeraj active in luna noiembrie pe piata intrumentelor financiare derivate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa valoarea tranzactiilor, urmata de Intervam si Muntenia Global Invest, potrivit clasamentului publicat de BVB.

Estinvest a intermediat luna trecuta tranzactii cu contracte futures, la BVB, in valoare totala de 3,94 milioane lei, reprezentand 95,31% din valoarea totala a contractelor incheiate, arata NewsIn.

Pe locul al doilea in topul intermediarilor pe piata futures a BVB s-a aflat Intervam, care a intermediat 4,35% din totalul contractelor incheiate, in valoare de 180.330 lei, urmata de Muntenia Global Invest, cu tranzactii de numai 13.710 lei. Pe locul patru s-a clasat Confident Invest, cu un rulaj de 300 lei.

BVB a lansat, in aprilie, sistemul pentru tranzactionarea contractelor futures, prin care a intrat in competitie directa pe acest segment cu Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), pe care investitorii joaca in prezent pe mai multe tipuri de contracte, de la derivate pe suportul actiunilor cotate la BVB pana la cele valutare sau pe aur.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Pie╚Ťe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri