Astfel, capitalul sociala al Ardaf va ajunge la 109 milioane lei si va fi impartit in aproape 367 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei.

In prima etapa a majorarii capitalului social, care s-a desfasurat in perioada 30 octombrie - 2 decembrie, actionarii Ardaf au adus circa 34,2 milioane de lei, dupa ce au subscris 341,89 milioane de titluri, adica 72,7% din totalul actiunilor emise.

In cea de-a doua etapa, care a avut loc in perioada 3-5 decembrie, actionarii care au subscris in prima etapa au avut posibilitatea sa cumpere cele 128,11 milioane de titluri ramase nesubscrise, indiferent de participatiile acestora la data de inregistrare. Ei au subscris, insa, doar 28,10 milioane de actiuni in a doua etapa, iar cele circa 100 milioane de titluri ramase nesubscrise vor fi anulate.

Inaintea majorarii, Ardaf avea un capital social de 72 milioane lei.

In prima parte a lunii trecute, fondurile de investitii Clairmont Holdings si Leo Overseas LTD, actionari minoritari ai Ardaf (ARDF), contestasera in instanta decizia celorlalti actionari de a majora capitalul social al companiei.

Ardaf Bucuresti a inregistrat in primele noua luni ale acestui an pierderi de 50,76 milioane lei, cu 40% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand acestea au fost de 35,9 milioane lei.

Citeste si:

Valoarea primelor brute subscrise realizate de companie a avansat la 285,7 milioane lei (78,5 milioane euro) in primele noua luni, depasind-o de peste trei ori pe cea din perioada similara a anului trecut.

Despagubirile brute platite de Ardaf au insumat 126,28 milioane lei, de peste doua ori mai mari decat in intervalul echivalent din 2007.

Ardaf, companie infiintata in 1992, cu sediul central in Cluj-Napoca, urmeaza sa fie preluata de Generali PPF Holding, care a anuntat la sfarsitul lui iunie ca va cumpara la pachet societatile Ardaf si RAI, printr-un acord incheiat cu fondul de investitii PPF Investments, tranzactie in urma careia urma sa controleze 72,7% din Ardaf si 99,9% din RAI. Valoarea tranzactiei este estimata la 80 milioane euro, potrivit unor surse din piata.

PPF Investments, fond de investitii cu capitaluri cehesti cu sediul in Insulele Jersey (teritoriu britanic din Canalul Manecii), a preluat in urma cu doi ani cei doi asiguratori - Ardaf si RAI (Roumanie Assurance International) pentru 40 milioane euro. PPF Investments controleaza Ardaf prin intermediul Sabile Limited, care detine 72,75% din capitalul social.

Actiunile Ardaf se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARDF. Compania are o valoare de piata de 35,28 milioane lei (9,16 milioane euro), conform cotatiei de 0,0490 lei, stabilita in sedinta bursiera de vineri.