Autorizatia de functionare a societatii de servicii de investitii financiare (SSIF) Mobinvest Oradea a fost retrasa de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in ultima zi a saptamanii trecute, iar conturile clientilor SSIF-uluiau fost blocate timp de doua saptamani.
In termen de 5 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei CNVM, trebuie sa comunice arbitrului pietei de capital adresa sediului la care va fi pastrata arhiva societatii, care va cuprinde toate evidentele si inregistrarile societatii.

In maxim 30 de zile administratorii societatii sunt obligati sa convoace adunarea generala a actionarilor proprii care sa constate dizolvarea societatii, potrivit buletinului CNVM. Desi conducerea Mobinvest poate contesta in 30 de zile decizia CNVM, aceasta contestatie nu va suspenda executarea hotararii.

Activitatea firmei a fost oprita de catre arbitrul pietei la inceputul lunii iulie, in urma unui control efectuat in perioada in luna mai. In urma verificarilor, CNVM a identificat operatiuni care nu au fost raportate, precum si decontari de tranzactii de cumparare si retrageri din contul unor clienti care aveau debite, fara acordul acestora.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri