TMK Artrom Slatina ia un credit de 29 milioane dolari de la o societate din grup si vinde unei alte firme din grupul TMK tevi de otel de 12 milioane dolari, a informat compania, intr-un comunicat transmis Bursei.
Astfel, Ipsco Tubulars Inc, firma cu sediul in Statele Unite si aflata sub controlul grupului TMK, va acorda producatorului de tevi din otel TMK Artrom Slatina un credit de 29 milioane dolari pentru finantarea activitatii curente, existand posibilitatea ca ulterior imprumutul sa creasca.

Artrom va trebui sa ramburseze imprumutul pana in noiembrie 2011 si va plati o dobanda de 10% pe an.
Totodata, Artrom Slatina a notificat si incheierea unui contract de vanzare a unei cantitati de 10.000 de tone de otel catre firma din Elvetia TMK Global AG, parte a grupului din Rusia, pentru care va primi in jur de 12 milioane dolari.

Compania producatoare de tevi din Romania isi va finanta capitalul circulant si printr-o majorare de capital social, de aproape 305 milioane lei, aprobata de actionari luna trecuta. In urma majorarii capitalului de 11 ori au fost emise circa 12,27 milioane de drepturi de preferinta, care se vor tranzactiona pe Bursa de Valori Bucuresti in perioada 8 - 19 decembrie, sub simbolul ARTR01.

TMK Artrom Slatina a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit net de 12,45 milioane lei (3,41 milioane euro), in scadere de 2,25 ori comparativ cu aceeasi perioada din 2007, cand acesta a fost de 28,04 milioane lei.

Afacerile companiei au sporit la 507,12 milioane lei (139,3 milioane euro), in primele noua luni ale anului, depasind cu 27,6% nivelul atins in intervalul echivalent din 2007, de 397,2 milioane lei.

Artrom Slatina are in prezent un capital social de 30,79 milioane lei, divizat in 12,27 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,51 lei. Actionarul majoritar al companiei este TMK Europe GmbH, care controleaza 80,56% din capitalul social, iar SIF Oltenia (SIF5) detine 12,19%, potrivit ultimei raportari.

Titlurile TMK Artrom sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, la a doua categorie, sub simbolul ART. Capitalizarea companiei este de 26,74 milioane lei (6,93 milioane euro), aferenta cotatiei de 2,18 lei, stabilita in sedinta bursiera de luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri