Petrom (SNP) va lansa in 16 decembrie oferta publica de preluare a Petrom Aviation (ROFU), prin care intentioneaza sa cumpere toate actiunile ROFU, dupa ce in urma cu doua luni achizitionase un pachet de 20,87% din capitalul social al comerciantului de produse petroliere pentru aviatie.

Petrom si-a marit participatia la Petrom Aviation Otopeni la inceputul lunii octombrie, cand a cumparat de la asociatia salariatilor Petrom 20,87% din actiuni, pentru 9,4 milioane lei (2,5 milioane euro).

"Prin participatia detinuta la Petrom Aviation, Petrom este un jucator important pe segmentul combustibilului pentru aviatie. Suntem convinsi ca aceasta achizitie, precum si masurile de modernizare pe care le vom lua in perioada urmatoare ne vor ajuta sa consolidam operatiunile Petrom pe acest segment", declara Tamas Mayer, membru al directoratului Petrom si responsabil cu activitatea de marketing.

In urma tranzactiei, Petrom a devenit actionarul majoritar al Petrom Aviation, cu o detinere de 69,37% din titluri, fiind obligat potrivit legislatie pietei de capital sa inceapa o oferta publica de preluare.

Petrom Aviation are ca activitate de baza comercializarea produselor petroliere de aviatie (in principal petrol turboreactor) catre companiile aeriene romane si straine care opereaza pe aeroporturile din Romania. In 2007, Petrom Aviation a avut o cifra de afaceri de 154 milioane lei si o cota de piata de 30%.
Titlurile Petrom Aviation se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ROFU.

Firma are un capital social de 18,53 milioane lei, divizat in 185,29 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. O actiune ROFU valora 0,2310 lei la inchiderea sedintei de vineri, nivel la care capitalizarea companiei se ridica la 42,8 milioane lei (11 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si