Scaderile au fost determinate de economiile din Asia si Europa care au intrat in recesiune, care a cuprins Statele Unite ale Americii, dar si de deprecierile care au insumat 18 milioane de dolari in pierderi nete si rascumpararile investitorilor, de 46 miliarde de dolari, potrivit datelor preliminare ale companiei din Singapore, Eurekahedge. Conform institutiei, activele fondurilor de hedging s-au micsorat cu 110 miliarde dolari la 1,65 trilioane de dolari in octombrie.

“Este foarte clar ca in industria de profil va avea loc o consolidare semnificativa. Conditiile pietelor sunt dificile, iar lichiditatea foarte scazuta reprezinta o problema pentru fondurile de hedging”, a declarat Duncan Smith, partener Ogier, din Hong Kong.

Scaderea din luna noiembrie adanceste deprecierea de la inceputul anului la 13%, ceea ce reprezinta cea mai mare pierdere anuala si cele mai ridicate rascumparari din 2000, conform statisticii Eurekahedge.

Citeste si:

Indicele Eurekahedge, care urmareste evolutia a peste 2.000 de fondurilor de hedging de pe glob, a coborat in medie cu 0,4% in noiembrie. Pentru aceasta luna, analistii prognozeaza o scadere de circa 2%.

Activele industriei fondurilor de hedging au atins cel mai ridicat nivel in iulie, de 1,9 trilioane de dolari. Pierderile din investitii si retragerile investitorilor ar putea reduce aceasta valoare cu 45% pana la finalul anului, estimeaza analistii Morgan Stanley.