Bursele americane au inchis pe rosu, dupa respingerea planului

Bursele americane au inchis sedinta de joi in scadere, in contextul in care piata este dominata de incertitudini cu privire la planul american de salvare a industriei auto, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a coborat cu 196,33 puncte, sau 2,24%, la 8.565,09 puncte, in timp ce indicele Nasdaq al pricipalelor actiuni din domeniul tehnologic a scazut cu 57,60 puncte, sau 3,68%, la 1.507,88 puncte.

Indicele Standard & Poor's 500 a pierdut 25,65 puncte, sau 2,85%, la 873,59 puncte.

Actiunile GM, ce influenteaza evolutia indicelui Dow Jones, s-au depreciat cu 10,43%, la 4,12 dolari/actiune, in timp ce titlurile Ford au pierdut 10,77%, la 2,90 dolari/actiune. Cel de-al treilea gigant american, Chrysler, nu este listat la bursa.

Directorul executiv al GM, Rick Wagoner, declara anterior ca falimentul ar presupune lichidarea, din moment ce clientii vor refuza sa cumpere vehiculele companiilor ce nu ar putea emite garantii sau furniza piese de schimb.

Vanzarile de masini din Statele Unite au inregistrat un declin de 37% in noiembrie, marcand cea mai scazuta rata anuala din ultimii 26 de ani.

In contextul actualei crize financiare, General Motors trezeste cele mai multe motive de ingrijorare. Cu ocazia prezentarii rezultatelor semestriale, la inceputul lui noiembrie, conducerea companiei a admis ca fondurile sale, care scad vertiginos, nu vor permite companiei sa supravietuiasca fara ajutor in 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un semestru de criză coronavirus pe bursă. Ce acțiuni au rezistat pandemiei
Setari Cookie-uri