"Ne-am propus sa fie gata de listare (Fondul Proprietatea - n.r.) intr-un timp foarte scurt, iar ceea ce tinea de Fond aproape s-a terminat. Ţinand insa cont ca, odata cu numirea administratorului, conducerea existenta a FP va fi inlocuita, este greu sa estimam o data precisa pentru listare", a mai spus Lulache.

Ea a adaugat ca unii actionari ai Fondului considera ca listarea este benefica pentru ca asigura lichiditatea actiunilor FP, in timp ce altii sunt de parere ca in conditiile actuale de pe piata listarea nu ar fi tocmai indicata, conform NewsIn.

Fondul Proprietatea este intr-un stadiu in care nu mai poate fi desfiintat

"Din punct de vedere financiar, Fondul are o situatie mult mai buna decat in 2007 si in prezent este peste bugetul aprobat. Avem, insa, in portofoliu societati care resimt criza si probabil asta va afecta si Fondul", a mai spus presedintele directoratului FP.

Cu toate acestea, Fondul Proprietatea (FP) se afla intr-un stadiu in care poate fi eventual ajustat, insa nu mai poate fi desfiintat.

"Imi este greu sa iau in serios unele declaratii facute de anumiti oameni politici privind desfiintarea Fondului Proprietatea. Fondul este intr-un stadiu in care functionarea lui poate fi cel mult ajustata, insa acesta nu poate fi desfiintat", a spus Lulache.

Citeste si:

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, in 10 noiembrie, ca "desfiintarea Fondului Proprietatea este o necesitate" si ca "nu ne putem permite lansarea pe bursa a 20% dintre cele mai valoroase active ale statului".

Geoana a adaugat ca Fondul Proprietatea este o structura constituita pentru clientela politica si nu trebuie ca acesta sa gestioneze preferential cele mai importante active ale statului, de la unele din cele mai profitabile firme din Romania.

"Mesajul lui Mircea Geoana privind desfiintarea Fondului Proprietatea a fost valid in 2005-2006, cand Fondul nu functiona. Acum, Fondul nu se mai poate desfiinta. Cei peste 2.000 de actionari ai Fondului si-au incheiat situatia despagubirilor si insumeaza peste 25% din capitalul Fondului, adica un miliard de euro din capitalul social de 4 miliarde al Fondului", declara Mircea Ursache, membru al Consiliului de Supraveghere al FP, la sfarsitul lunii noiembrie.

Fondul are detineri la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.