Operatorul bursier austriac Wiener Boerse este interesat de preluarea unui pachet de actiuni la Bursa din Varsovia, care sa se alature astfel altor detineri pe care le are la burse din centrul si estul Europei, a spus ieri Michael Buhl, co-director executiv, citat de Reuters.

Operatorul bursei vieneze, aflat in competitie cu Bursa de Valori din Varsovia pentru suprematie in zona, controleaza deja bursele din Budapesta, din Praga si din Ljubljana, insa vrea sa se extinda mai mult in Europa Centrala si de Est, a declarat Buhl, la o conferinta de presa.

"Suntem interesati in principiu de bursa din Varsovia, pentru ca este un jucator important", a spus Buhl.
Dar nu este limpede nici daca, nici cand Bursa din Varsovia va fi scoasa la vanzare de catre statul polonez, a adaugat el.

"Am fi interesati si de un parteneriat cu (bursa din) Varsovia, dar pana in prezent am fost considerati mai degraba drept concurenti", a mentionat Buhl.

Pe termen mediu, Wiener Boerse vrea sa isi extinda prezenta regionala si sa reuneasca toate pietele pe care le controleaza intr-o singura platforma de tranzactionare, a mai spus directorul bursei vieneze.

In noiembrie 2007, seful Wiener Boerse spunea ca operatorul bursier austriac este interesat de preluarea unui pachet de actiuni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Începe maratonul XTB Trading Masterclass - O nouă ordine economică în 2020
Setari Cookie-uri