Romcarbon isi va rascumpara pana la 5% din actiuni de pe Bursa

Producatorul de placi si profile din plastic Romcarbon Buzau (ROCE) va plati cel mult 14 milioane lei pentru rascumpararea a 5% din actiunile proprii de pe piata de capital, dupa ce actionarii si-au dat acceptul in acest sens, a informat compania.

Romcarbon ar putea astfel rascumpara 9,32 milioane actiuni proprii, pentru care este dispusa sa plateasca intre 0,30 lei si 1,50 lei/titlu.

De asemenea, in sedinta de luni a actionarilor, acestia au aprobat contractarea a doua credite in valoare totala de 5 milioane euro, pentru finalizarea unui proiect de investiti, care vizeaza amenajarea unei linii de fabricatie pentru paleti de plastic.

Romcarbon Buzau a obtinut in primele noua luni ale anului un profit net de 1,7 milioane lei (467.000 euro), in scadere cu aproape 46% comparativ cu aceeasi perioada din 2007. Afacerile companiei au sporit in acelasi interval cu 8,15%, pana la 73,69 milioane lei (20,2 milioane euro).

In acest an, Romcarbon are un program de investitii de 53,7 milioane lei, din care 10 milioane lei sunt destinate majorarii participatiei la trei companii de reciclare - GreenFiber, GreenTech si GreenWeee -, iar restul banilor vor fi directionati pentru automatizarea si modernizarea liniilor de productie actuale.

Compania are un capital social de 18,65 milioane lei, divizat in 186,46 milioane titluri cu valoarea nominala de 0,10 lei, iar principalii actionari ai companiei sunt Living Plastic Industry, cu o detinere de 32,52%, Unitai International Corporation, cu 20,63%, si Eastern Eagle Fund, cu 18,87% din totalul actiunilor companiei.

Titlurile Romcarbon sunt listate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul ROCE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri