Bursele americane au inchis sedinta de joi in scadere, dupa ce agentia de evaluare Standard & Poor\'s (S&P) a avertizat ca va cobori ratingul "AAA" pentru credite acordat companiei General Electric, in timp ce ieftinirea petrolului a afectat evolutia actiunilor din sectorul energetic, arata Reuters.
Actiunile conglomeratului General Electric, a doua companie americana ca valoare de piata, dupa Exxon Mobil, s-au depreciat cu 6%, la 16,30 dolari/actiune, dupa ce S&P a coborat la "negativa" perspectiva companiei si a diviziei sale financiare. Agentia a anuntat ca exista cel putin o sansa din trei sa reduca ratingul "AAA" pentru credite in urmatorii doi ani.

Companiile Chevron Corp si Exxon Mobil au afectat cel mai mult evolutia indicelui Dow Jones, pentru a doua sedinta consecutiv. Actiunile gigantilor energetici s-au depreciat in linie cu evolutia pretului petrolului, ce s-a ieftinit cu aproape 4 dolari, la aproape 36 dolari/baril.

Investitorii continua sa evalueze efectele scaderii record a dobanzii cheie de catre banca centrala americana, Federal Reserve, si ale noului pachet de stimuli economici pentru stabilizarea economiei, propus de presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, informeaza NewsIn.

Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a scazut cu 1,93%, la 8.654,05 puncte, in timp ce indicele Standard & Poor's 500 a pierdut 1,56%, la 890,30 puncte. Indicele compozit Nasdaq a scazut cu 1,40%, la 1.557,16 puncte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri