Bursele americane au inchis pe rosu

Bursele americane au inchis sedinta de joi in scadere, dupa ce agentia de evaluare Standard & Poor\'s (S&P) a avertizat ca va cobori ratingul "AAA" pentru credite acordat companiei General Electric, in timp ce ieftinirea petrolului a afectat evolutia actiunilor din sectorul energetic, arata Reuters.

Actiunile conglomeratului General Electric, a doua companie americana ca valoare de piata, dupa Exxon Mobil, s-au depreciat cu 6%, la 16,30 dolari/actiune, dupa ce S&P a coborat la "negativa" perspectiva companiei si a diviziei sale financiare. Agentia a anuntat ca exista cel putin o sansa din trei sa reduca ratingul "AAA" pentru credite in urmatorii doi ani.

Companiile Chevron Corp si Exxon Mobil au afectat cel mai mult evolutia indicelui Dow Jones, pentru a doua sedinta consecutiv. Actiunile gigantilor energetici s-au depreciat in linie cu evolutia pretului petrolului, ce s-a ieftinit cu aproape 4 dolari, la aproape 36 dolari/baril.

Investitorii continua sa evalueze efectele scaderii record a dobanzii cheie de catre banca centrala americana, Federal Reserve, si ale noului pachet de stimuli economici pentru stabilizarea economiei, propus de presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, informeaza NewsIn.

Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a scazut cu 1,93%, la 8.654,05 puncte, in timp ce indicele Standard & Poor's 500 a pierdut 1,56%, la 890,30 puncte. Indicele compozit Nasdaq a scazut cu 1,40%, la 1.557,16 puncte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri