Comisia de selectie a administratorului Fondului Proprietatea (FP) a prelungit termenul pentru depunerea ofertelor formulate in cadrul Fazei I a procedurii de selectie, pana la 22 ianuarie 2009, a anuntat Fondul.

"Decizia are la baza solicitatrea expresa a consultantului financiar Schroders, avand in vedere programul de lucru in tarile europene si SUA, la final de an 2008", se arata in comunicatul Fondului.

Fondul Proprietatea a publicat in presa interna si internationala pe 11 decembrie cererea de oferte pentru selectarea administratorului, data limita pentru depunerea acestora fiind atunci pe 15 ianuarie 2009, iar potentialii administratori puteau lansa intrebari sau solicitari de clarificare pana in 24 decembrie.

"Daca cei de la Comisia de selectie vor ramane pe calendarul stabilit in prezent, cel mai tarziu la sfarsitul lunii martie adminsitratorul desemnat ar putea primi avizul CNVM, iar la finalul lui aprilie sau inceputul lunii mai isi va intra efectiv in functie", declara luni presedintele directoratului FP, Daniela Lulache.

Numarul de actionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns in prezent la 1.868, de la 2.024 la inceputul lunii noiembrie, iar detinerea acestora in capitalul Fondului a crescut cu 1,5 puncte procentuale pana la 26,80%.

Fondul Proprietatea primise, pana pe 1 august, scrisori de intentie din partea a 28 de companii, din care doar una este inregistrata in Romania, care urmeaza sa concureze pentru administrarea unor active de aproape 4 miliarde euro.

Companiile interesate de administrarea FP trebuie sa fi administrat atat in 2006 cat si in 2007 active cu o valoare totala de peste 30 de miliarde de euro, valoarea aplicandu-se atat pentru o singura societate, cat pentru un consortiu.

O alta conditie este sa aiba asigurare de raspundere profesionala in valoare de cel putin 50 de milioane de euro. Candidatii nu au voie sa participe la mai mult de doua consortii, prin urmare nu pot depune mai mult de doua oferte.

Comisia va inainta Guvernului forma finala a contractului ce va fi incheiat cu administratorul, urmand ca Executivul sa-si mandateze reprezentantii in adunarea generala a actionarilor Fondului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »



Citeste si
Statul nu mai vrea guvernanta corporativa la CE Oltenia