Actiunile BRD SocGen (BRD) vor avea incepand cu 5 ianuarie cea mai mare pondere in componenta indicelui BET de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si vor fi urmate de titlurile Bancii Transilvania (TLV) si Petrom (SNP), a anuntat operatorul de piata.

Astfel, ponderea actiunilor BRD in componenta indicelui celor mai lichide zece actiuni de la BVB (blue-chips) va scadea usor de la 20,15%, la 19,94%. Din 5 ianuarie, titlurile Bancii Transilvania (TLV) vor cantari doar 19,74%, dupa ce in prezent au o pondere de 31,34%, calculata pe baza capitalizarii, in conditiile in care valoarea actiunilor TLV nu a fost afectata de prabusirea Bursei din octombrie.

Titlurile Bancii Transilvania (TLV) sunt suspendate de la tranzactionare din 15 septembrie, pentru operarea unei majorari de capital social si consolidarea valorii nominale.

In schimb, ponderea actiunilor Petrom (SNP) a fost revizuita in crestere, de la 15,08%, cat este in prezent, la 19,46%.

In componenta indicelui BET mai intra actiunile Transgaz Medias (TGN), care vor avea o pondere de 14,60%, Transelectrica (TEL), cu 8,35%, Rompetrol Rafinare (RRC), cu 7,85%. In schimb, titlurile Biofarm (BIO), Antibiotice Iasi (ATB), Impact Developer & Contractor (IMP) si SSIF Broker Cluj (BRK) vor cantari impreuna circa 10%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BVB pierde 4% in deschiderea de luni, trasa in jos de petrol