Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dispus suspendarea de la tranzactionare a actiunilor Policolor Bucuresti (PCL), de la jumatatea zilei de astazi, in scopul delistarii companiei, dupa ce aceasta a fost preluata aproape in totalitate de trei fonduri cipriote, a informat arbitrul pietei. Titlurile Policolor sunt listate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul PCL.

Fondurile cipriote de investitii RC2 Ltd, Romanian Investment Fund Ltd (RIF) si Romanian Reconstruction Ltd controleze impreuna putin peste 95% din capitalul social al Policolor, dupa ce au derulat in perioada 16 septembrie - 6 octombrie o oferta publica de cumparare. Cele trei fonduri au cerut retragerea actionarilor minoritari in scopul delistarii companiei.

Producatorul de lacuri si vopsele Policolor Bucuresti a obtinut in primele noua luni un profit net de circa 3,5 milioane lei (961.500 euro), in scadere cu 47%, comparativ aceeasi perioada a anului trecut, cand inregistrase un profit net de 6,65 milioane lei.

Afacerile companiei au avansat la 165,87 milioane lei (45,6 milioane euro) in primele trei trimestre, depasind cu aproape 27% nivelul de 130,8 milioane lei consemnat in intervalul echivalent din 2007.

Producatorul de lacuri si vopsele are un capital social de 7,13 milioane lei, divizat in circa 71,26 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Valoarea de piata a Policolor se ridica la 304,98 milioane lei (77,6 milioane euro), aferenta pretului de 4,28 lei/actiune, la care au fost realizate ultimele tranzactii de luni.

CNVM a mai suspendat joia trecuta de la tranzactionare actiunile Rompetrol SA (VEGA), de pe piata Rasdaq in vederea delistarii, dupa ce Rompetrol Group NV a ajuns sa controleze 98,99% din titlurile companiei, dupa incheierea unei oferte publice de preluare.

In urma ofertei publice de preluare, derulate in perioada 29 iulie - 29 septembrie, Rompetrol Group NV a cumparat 113,96 milioane titluri, pentru suma de 29,63 milioane lei, la un pret de 0,26 lei/titlu, ceea ce reprezinta 6,53% din totalul actiunilor emise de societate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri