Topul caselor de brokeraj in 2008

KBC Securities Romania a fost cea mai activa casa de brokeraj de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si in acest an, dupa ce a intermediat tranzactii de 1,97 miliarde lei si a captat o cota de piata de 11,17%, potrivit statisticilor transmise de BVB.

Pe locul doi s-a clasat Raiffeisen Capital & Investment, care a intermediat in 2008 tranzactii de 1,3 miliarde lei si a avut o cota de piata de 7,36%.

In 2007, primele doua locuri ale clasamentului au fost ocupate tot de KBC Securities si Raiffeisen Capital & Investment, dar rulajele erau atunci de peste doua ori mai mari decat in acest an.

Sucursala din Bucuresti a ING Bank a operat pe Bursa in acest an schimburi de circa 1,18 miliarde lei, ceea ce reprezinta o cota de piata de 6,67%.

Divizia de brokeraj a Bancii Transilvania (BT Securities) a ocupat a patra pozitie in clasamentul anual, cu o valoare tranzactionata de 1,05 miliarde lei, iar UniCredit CAIB Securities a avut rulaje de 690,83 milioane lei.

La nivelul lunii decembrie, Raiffeisen Capital & Investment a fost liderul clasamentului, dupa ce a intermediat schimburi de 157,96 milioane lei. RBS Securities a urcat pe a doua pozitie, cu rulaje de aproape 57 milioane lei, iar KBC Securities a urmat cu o valoare tranzactionata in decembrie de 40,27 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
BT Securities devine BT Capital Partners
Setari Cookie-uri