Marile burse europene au deschis sedinta de luni indecis, pe o piata dominata de calm si dupa o saptamana marcata de sedinte mai scurte, din cauza Craciunului, relateaza NewsIn.
Indicele vedeta al bursei din Frankfurt, DAX, a deschis in urcare cu 0,67%, la 4.660,17 puncte, fata de 4.629,38 puncte, la inchiderea sedintei de marti. Bursa din Frankfurt a fost inchisa saptamana trecuta timp de trei zile, cu ocazia sarbatorii Craciunului.

Bursa londoneza a deschis cu indicele Footsie-100 in urcare cu 24,95 puncte, sau 0,59%, la 4.241,54 puncte, in timp ce indicele CAC 40 al principalelor actiuni listate la bursa din Paris a scazut cu 0,39%, la 3.116,21 puncte.

Bursa nipona a inchis sedinta de luni in urcare usoara, in contexul aprecierii actiunilor companiilor de asigurari non-viata, dupa ce trei dintre acestea poarta discutii in vederea fuzionarii.

Astfel, in ultima zi completa de tranzactionare din 2008, indicele Nikkei a urcat cu 7,65 puncte, sau 0,1%, la 8.747,17 puncte. Bursa japoneza va avea o sedinta scurta marti si va redeschide in 5 ianuarie 2009.
Inidicele Topix a urcat cu 8,19 puncte, sau 0,98%, la 854,77 puncte,.

Actiunile asiguratorilor japonezi s-au apreciat in timpul sedintei, dupa ce presa nationala, printre care si cotidianul financiar Nikkei, a anuntat ca grupurile Mitsui Sumitomo Insurance, Aioi Insurance si Nissay Dowa se afla in discutii pentru o posibila fuziune, ce ar putea avea loc in toamna lui 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri