Bursele europene au inchis pe verde

Actiunile europene s-au apreciat luni, sustinute de evolutia titlurilor din sectorul energetic, pe fondul tensiunilor dintre Israel si organizatia palestiniana Hamas care au scumpit petrolul si a tranzactiilor slabe de dupa Craciun si de dinainte de Anul Nou.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor titluri europene a inchis sedinta in urcare cu 0,6%, la 808,24 puncte, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Aprecierea titlurilor companiilor petroliere si energetice a generat cele mai ample castiguri in ponderea indicelui, in conditiile in care actiunile BP, cele ale producatorului de gaze naturale BG Group si ale Tullow Oil au inregistrat scumpiri cuprinse intre 2,7% si 3,2%.

Cat priveste evolutia de pe marile piete europene, indicele FTSE 100 al bursei londoneze a avansat cu 1,71%, la 4.288,52 puncte, indicele Dax al bursei de la Frankfurt, cu 1,10%, la 4.680,40, iar indicele CAC 40 al Bursei de Valori de la Paris, cu 0,47%, la 3.130,72 puncte, potrivit editiei online a publicatiei franceze Les Echos.

Actiunile companiilor din sectorul farmaceutic s-au apreciat, dupa ce titlurile AstraZeneca s-au scumpit cu 4,7%, cele ale Shire, cu 1,7%, iar cele ale GlaxoSmithKline, cu 0,5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri