Bursele americane au incheiat sedinta de marti in urcare, in contextul in care piata mizeaza pe o revenire a economiei americane, pe fondul masurilor de sprijin pregatite de presedintele ales Barack Obama, relateaza AFP.

Conform cifrelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a urcat cu 62,21 puncte, sau 0,69%, la 9.015,10 puncte. La randul sau, indicele Nasdaq a avansat cu 24,35 puncte, sau 1,50%, la 1.652,38 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 7,25 puncte, sau 0,78%, la 934,70 puncte.

Barack Obama, care va prelua prerogativele prezidentiale in 20 ianuarie, a estimat luni ca planul de relansare a economiei americane va fi gata pana in prima saptamana din februarie.

Obama va propune reduceri de taxe pentru companii si pentru clasa de mijloc de pana la 310 miliarde de dolari, in cadrul unui plan amplu de stimulare a economiei, pentru a contracara ceea ce ar putea fi o perioada lunga de stagnare si deflatie, potrivit NewsIn.

Planul lui Obama se inscrie intr-o serie de masuri ce vizeaza combaterea efectelor crizei financiare, izbucnita in 2007 si care a aruncat marile eonomii in recesiune, a modificat peisajul bancar si a adus tari intregi in pragul falimentului.

In weekend, atat presedintele Rezervei Federale din San Francisco, Janet Yellen, cat si vicepresedintele Bancii Centrale Europene, Lucas Papademos, au subliniat riscurile pe care le antreneaza deflatia, un fenomen economic caracterizat prin scaderea generalizata a preturilor si a cererii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Revolut le face competitie brokerilor romani care vand bursa americana
Setari Cookie-uri