Conducerea Bancii Transilvania a hotarat rascumpararea a maximum 5% din actiunile proprii de pe piata de capital, pana la sfarsitul lunii aprilie, dupa ce actionarii si-au dat acceptul in acest sens in a doua jumatate a anului trecut, potrivit comunicatului transmis Bursei.
Astfel, Banca Transilvania ar putea rascumpara aproape 53 milioane de titluri, la un pret maxim de 4 lei/titlu, pentru achitarea creantelor convertibile in actiuni.

In sedinta de miercuri a Bursei de Valori Bucuresti, actiunile Banca Transilvania au fost reintroduse la tranzactionare in urma consolidarii valorii nominale a titlurilor. In urma acestei operatiuni, valoarea nominala a unei actiuni TLV a crescut de la 0,10 lei, pana la 1 leu.

Veniturile totale ale Bancii Transilvania au sporit cu 74% in primele noua luni ale anului trecut, la 2,93 miliarde lei (805 milioane euro), fata de intervalul similar din 2007, iar profitul s-a triplat pe fondul vanzarii participatiei la Asiban. In primele trei trimestre din 2007, banca a avut incasari de 1,68 miliarde lei.

In schimb, cheltuielile totale au avansat in perioada ianuarie - septembrie 2008 intr-un ritm mai lent - cu 61% - pana la 2,45 miliarde lei (673 milioane euro), dupa ce in aceeasi perioada din 2007 costurile se ridicasera la 1,52 miliarde lei.

Banca Transilvania are in prezent un capital social de 1,06 miliarde lei, divizat in 1,06 miliarde actiuni. Actionarul principal al companiei este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o detinere de 15%.

Compania are o valoare de piata de 1,16 miliarde lei (284,87 milioane euro), conform ultimei cotatii de 1,10 lei, stabilita in sedinta bursiera din 7 ianuarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri