Prin rezolutia din 07.01 din acest an adusa hotararilor Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) din 1 septembrie 2008, Banca Transilvania a decis cumpararea a unui maxim de 5% din actiunile proprii – 52,984 milioane actiuni cu valoarea nominala de 1 leu.

Pretul de achizitie a actiunilor poate fi mai mic sau egal cu 4 lei, conform preturilor zilnice de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti valabile in perioada de rascumparare – 08.01 – 30.04 din anul curent.

Dupa o pauza de aproape 3 luni, actiunile Bancii Transilvania au revenit la tranzactionare in sedinta de marti si au inchis cu o variatie reala de -58%, desi sistemul afisa o crestere de 320%. Deprecierea masiva a titlurilor a dus la prabusirea indicelui BET cu -12,2 procente, pe o lichiditate totala de 5,4 milioane de euro, din care tranzactiile cu TLV au reprezentat mai mult de jumatate.

De la reintoarcerea la tranzactionare, actiunile TLV atrag cea mai mare valoare de tranzactionare de pe piata reglementate a BVB si inregistreaza cresteri de circa 3%. La momentul difuzarii acestei stiri titlurile Bancii Transilvania se apreciau cu 3,51%.