Banca de investitii Citigroup ar putea castiga 10 miliarde de dolari in urma vanzarii unitatii sale de brokeraj, Smith Barney, catre Morgan Stanley, intr-o incercare de a restabili rezultatele financiare in 2009, informeaza Bloomberg.

Castigul de circa 5-6 miliarde de dolari dupa taxe va intra in capitalul bancii de investitii, pentru a amortiza cele mai mari pierderi in istoria bancii, in urma carora Citigroup a avut nevoie de 45 miliarde de dolari din partea Guvernului american in 2008.

Discutiile legate de un joint-venture in valoare de 20 miliarde de dolari intre Smith Barney si unitatea de brokeraj a Morgan Stanley au avansat in acest weekend, concluziile finale urmand a fi facute publice la mijlocul acestei saptamani, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Morgan Stanley a anuntat ca este dispusa sa plateasca intre 2 si 3 miliarde de dolari pentru a obtine 51% in cadrul companiei cu capital mixt.

Nouacompanie, care s-ar putea numi Morgan Stanley Smith Barney, va avea circa 22.000 de brokeri, depasind reteaua de profesionisti pe care Bank of America datorita preluarii Merrill Lynch & Co de la 1 ianuarie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri