Banca de investitii Citigroup ar putea castiga 10 miliarde de dolari in urma vanzarii unitatii sale de brokeraj, Smith Barney, catre Morgan Stanley, intr-o incercare de a restabili rezultatele financiare in 2009, informeaza Bloomberg.
Castigul de circa 5-6 miliarde de dolari dupa taxe va intra in capitalul bancii de investitii, pentru a amortiza cele mai mari pierderi in istoria bancii, in urma carora Citigroup a avut nevoie de 45 miliarde de dolari din partea Guvernului american in 2008.

Discutiile legate de un joint-venture in valoare de 20 miliarde de dolari intre Smith Barney si unitatea de brokeraj a Morgan Stanley au avansat in acest weekend, concluziile finale urmand a fi facute publice la mijlocul acestei saptamani, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Morgan Stanley a anuntat ca este dispusa sa plateasca intre 2 si 3 miliarde de dolari pentru a obtine 51% in cadrul companiei cu capital mixt.

Nouacompanie, care s-ar putea numi Morgan Stanley Smith Barney, va avea circa 22.000 de brokeri, depasind reteaua de profesionisti pe care Bank of America datorita preluarii Merrill Lynch & Co de la 1 ianuarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri