Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Romanian-American Enterprise Fund au acceptat oferta de vanzare a pachetului de 5,67 milioane de actiuni detinute de Nord.

Reprezentantii Depozitarului Central au mentionat ca valoarea tranzactiei va fi anuntata la data semnarii contractelor de cesiune intre Nord si cei doi actionari, moment in care vor fi incasati si banii pentru pachetul de actiuni.

In prezent, Bursa de Valori Bucuresti este actionarul majoritar al Depozitarului, cu o detinere de 51% din actiuni, in timp ce fondul RAEF controleaza 1,76% din titluri.

Citeste si:

Nord Bucuresti are un capital social de 5,6 milioane lei, divizat in 2,24 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Potrivit informatiilor de la Depozitarul Central, actionarul principal al companiei este Central European Financial Services, cu o detinere de 59,53% din capitalul social, iar SIF Transilvania (SIF3) controleaza 27,55% din actiuni.

Titlurile Nord Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul NORD. Capitalizarea companiei este de 12,54 milioane lei (2,94 milioane euro), conform ultimei cotatii de 6,90 lei/titlu, stabilita in sedinta bursiera de vineri.