Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a pierdut 25,41 puncte, sau 0,30%, la 8.448,56 puncte. Indicele Nasdaq a urcat cu 7,67 puncte, sau 0,50%, la 1.546,46 puncte.

Indicele Standard & Poor's 500 a avansat cu 7,67 puncte, sau 0,18%, la 871,79 puncte.

Datele vin in contextul in care presedintele Federal Reserve (Fed) Ben Bernanke a spus marti ca economia globala este afectata grav de criza financiara, iar momentul si amploarea recuperarii vor fi determinate de felul in care guvernele reactioneaza in aceasta situatie.

Citeste si:

"Pentru aproape un an si jumatate sistemul financiar mondial s-a confruntat cu presiuni considerabile, care acum s-au extins si mai mult asupra economiei globale", a spus Bernanke, in cadrul unui discurs pregatit pentru London School of Economics.

In cadrul primului discurs din acest an legat de politica monetara, Bernanke a precizat ca Fed mai are inca "instrumente solide" ce ar putea fi folosite extensiv, ca sa sustina o recuperare a cresterii, chiar daca dobanda cheie este aproape 0%.

De asemenea, directorul Fondul Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a spus ca situatia economica globala se inrautateste, iar noile estimari pe care le va publica in curand Fondul nu vor fi optimiste.