Bursele americane au incheiat sedinta de marti fara o directie clara, pe o piata dominata de temeri, in contextul in care investitorii estimeaza ca tot mai multe companii vor anunta rezultate financiare in scadere, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a pierdut 25,41 puncte, sau 0,30%, la 8.448,56 puncte. Indicele Nasdaq a urcat cu 7,67 puncte, sau 0,50%, la 1.546,46 puncte.

Indicele Standard & Poor's 500 a avansat cu 7,67 puncte, sau 0,18%, la 871,79 puncte.

Datele vin in contextul in care presedintele Federal Reserve (Fed) Ben Bernanke a spus marti ca economia globala este afectata grav de criza financiara, iar momentul si amploarea recuperarii vor fi determinate de felul in care guvernele reactioneaza in aceasta situatie.

"Pentru aproape un an si jumatate sistemul financiar mondial s-a confruntat cu presiuni considerabile, care acum s-au extins si mai mult asupra economiei globale", a spus Bernanke, in cadrul unui discurs pregatit pentru London School of Economics.

In cadrul primului discurs din acest an legat de politica monetara, Bernanke a precizat ca Fed mai are inca "instrumente solide" ce ar putea fi folosite extensiv, ca sa sustina o recuperare a cresterii, chiar daca dobanda cheie este aproape 0%.

De asemenea, directorul Fondul Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a spus ca situatia economica globala se inrautateste, iar noile estimari pe care le va publica in curand Fondul nu vor fi optimiste.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Revolut le face competitie brokerilor romani care vand bursa americana
Setari Cookie-uri