Erste Group a anuntat oficial miercuri ca va emite obligatiuni de 6 miliarde euro, cu maturitate de pana la cinci ani, garantate de statul austriac in cadrul programului de sprijin al sistemului bancar din Austria, banii obtinuti urmand a fi folositi pentru creditarea economiei.
Emisiunea a fost anuntata luni de agentia de rating Fitch, care a evaluat programul cu ratingul 'AAA', acelasi pe care in acorda si Austriei.

Programul grupului Erste este primul de acest tip din cadrul pachetului de sustinere a sectorului bancar din Austria, care a alocat 100 miliarde euro, in infuzii de capital si garantii de stat, pentru sprijinirea bancilor.

Erste Group Bank AG a fost si prima banca din Austria care a apelat la infuzie de capital din partea statului austriac, in valoare de 2,7 miliarde euro.

Pentru garantia statului, Erste Group va plati 0,5 puncte procentuale, plus valoarea medie a marjelor la CDS (Credit Default Swap) din perioada 1 ianuarie 2007 si 31 august 2008, valoarea primei ajungand astfel la aproximativ 0,90 puncte procentuale.

Garantia statului austriac este "explicita, neconditionala, nerevocabila si nesubordonata si certifica rambursarea la scadenta", se arata in comunicatul grupului.

Grupul austriac va trebui sa indeplineasca o serie de conditii pentru a beneficia de garantia statului, printre care folosirea banilor obtinuti pentru creditarea economiei.

"Sumele nu vor putea fi folosite pentru cresteri agresive, iar politica de afaceri a bancii - care trebuie sa fie in continuare orientata catre o crestere sustenabila - nu va suferi modificari care sa impuna conditii neobisnuite pe piata", se spune in comunicatul bancii.

Totodata, sistemul de remunerare din cadrul bancii nu trebuie sa incurajeze asumarea unor riscuri excesive.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri