Investitorii de calibru ar trebui sa achizitioneze actiunile listate pe piata de capital din Hong Kong pentru a benefica de cresterile care vor aparea din cea de-a doua jumatate a anului, recomanda JPMorgan Chase & Co.

Castigurile reduse si datele economice pesimiste vor limita aprecierile pe care le pot inregistrat actiunile din Hong Kong in primele sase luni ale anului, spun analistii.

Specialistii subliniaza ca sectoarele de export si financiar ale orasului se vor confrunta cu probleme pe fondul scaderii prelungite a cresterii economiei globale, informeaza Bloomberg.

“Ne asteptam ca in primele sase luni ale anului curent, piata sa se stabilizeze inainte de aprecierea din cel de-al doilea semestru. Recomandam investitorilor sa cumpere la preturile scazute din prezent”, scrie Steven Li si Joanne Cheung, analistii in cadrul unitatii de brokeraj.

Ei se asteapta ca indicele Hang Seng sa urce pana la valoarea de 16.600 de puncte pana in luna decembrie si afirma ca indicatorii la care se tranzactioneaza actiunile “sunt inca atractive din punct de vedere istoric”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri