Investitorii vor putea, in schimb, sa isi rascumpere integral unitatile de fond detinute la Europa Obligatiuni si Stabilo, anunta NewsIn.

Suspendarea emisiunii si a rascumpararii continue a unitatilor de fond intra in vigoare la 15 zile de la data comunicarii deciziei Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) catre Pioneer Asset Management, potrivit ultimului buletin al Comisiei.

Cele doua fonduri administrate de Pioneer Asset Management, cu plasamente in obligatiuni si instrumente financiare cu venit fix, aveau insumat la finalul anului trecut active de 23,8 milioane lei.

Citeste si:

Unitatile de fond ale Europa Obligatiuni se vindeau joi la pretul de 42,38 lei, iar cele ale Stabilo la 8,4 lei/unitate.
Fuziunea celor doua fonduri de obligatiuni face parte dintr-un proces de reorganizare a portofoliului de fonduri, pe care Pioneer Investments il desfasoara in majoritatea tarilor in care activeaza compania de management al investitiilor.

Pioneer Asset Management a mai incheiat anul trecut procesul de fuziune prin absorbtie a fondului de actiuni Premio de catre fondul de plasamente diversificate Integro, care avea la 31 decembrie 2008 active de 8,3 milioane lei.

Pioneer Asset Management administra la sfarsitul anului 2008 active totale de 36,1 milioane lei si ocupa a saptea pozitie in clasamentul administratorilor de fonduri deschise de investitii, cu o cota de piata de 3,8%.
Societatea Pioneer Asset Management este detinuta in proportie de 96% de Pioneer Global Asset Management, divizia de administrare a activelor a Pioneer Investments. Pioneer Investments, parte a grupului UniCredit, administreaza sute de fonduri de investitii, cu active totale de peste 200 miliarde euro.