Banca de investitii Goldman Sachs a retrogradat actiunile gigantului financiar HSBC Holdings de la “neutru” la “vanzare”, pe fondul unui viitor impact pentru expunerea pe care o are pe piata imobiliara din Statele Unite ale Americii, scrie MarketWatch.

Goldman se asteapta ca HSBC sa afiseze pierderi de 1,5 miliarde de dolari in 2009, in conditiile in care expunerea bancii pe creditele ipotecare riscante este de 134 miliarde de dolari si de 92 miliarde de dolari pe imprumuturile personale.

Analistii prognozeaza ca HSBC va oferi un dividend in 2008 la aceeasi valoare ca cel din anul precedent, dar ei subliniaza asupra probabilitatii scazute ca HSBC sa imparta cu actionarii profit in 2009.

Goldman Sachs apreciaza ca pretul-tinta al actiunilor gigantului financiar pentru urmatoarele 12 luni este de 49 dolari Hong Kong (6,28 dolari americani).

Actiunile HSBC au pierdut 3,3% pe piata de capital din Hong Kong pana la 63,80 dolari Hong Kong. In cadrul sedintei de tranzactionare de ieri de la Londra, tilturile au scazut cu 7% la cel mai mic nivel al ultimei decade, potrivit Bloomberg.

Din 13 ianuarie, HSBC s-a depreciat cu 14% pe fondul anuntarii de catre analistii Morgan Stanley ca banca va trebui sa-si vanda actiunile si sa reduca dividendele cu 50% pentru a-si echilibra balanta financiara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si