Actiunile grupului financiar Erste (EBS) se prabuseau cu peste 15% pe Bursa din Viena, in jurul orei 18, in conditiile in care titlurile din sectorul bancar european au fost puternic afectate de pierderile estimate ale Royal Bank Of Scotland (RBS).
Actiunile Erste Group (EBS) se tranzactionau la pretul de 11,48 euro/unitate pe Bursa din Viena, cu 15,28% mai jos decat in sedinta de vineri, potrivit NewsIn.

Titlurile Erste sunt listate pe trei piete: la Viena, Praga si Bucuresti. Actiunile bancii au incheiat sedinta de luni de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la pretul de 56,20 lei, mai ieftine cu 8,91% decat in sedinta precedenta.

Royal Bank of Scotland Group Plc, cea mai mare banca britanica care este controlata de guvern, a anuntat luni ca pierderile din 2008 s-ar putea ridica la 28 miliarde lire sterline (41 miliarde dolari), in contextul in care criza globala a creditelor se adanceste.

Banca britanica ar putea anunta pierderi de 8 miliarde lire sterline, inaintea unor ajustari pentru deprecierea fondului comercial. De asemenea, RBS ar putea sa reduca cu pana la 20 de miliarde lire sterline, valoarea achizitiilor precedente.

Grupul financiar austriac Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), estimeaza o crestere cu aproximativ 10% a profitului operational in 2009, pe fondul reducerii costurilor.

Erste Bank a anuntat pentru primele noua luni de anul trecut un profit net de 1,463 miliarde euro, in crestere cu 74,6% fata de acelasi interval din 2007. Activele grupului au ajuns la sfarsitul lunii septembrie 2008 la 209,4 miliarde euro, in crestere cu 4,4% fata de finalul anului 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri