Producatorul de profile si tevi din PVC Teraplast (TRP) a decis ca intermediarul, care se va ocupa de rascumpararea celor maxim 4,5 milioane de actiuni ale companiei de pe Bursa de Valori Bucuresti, va fi BT Securities, una dintre primele 5 societati de servicii de investitii financiare din Romania, se arata intr-un comunicat remis BVB.

Decizia de rascumparare a unui numar de maxim 4,5 milioane de actiuni de pe piata de capital a fost aprobata, cu majoritate de voturi, de AGEA de pe data de 11 decembrie a anului trecut. Titlurile redobandite vor fi ulterior vandute directorilor executivi ai companiei, pe baza unor criterii stabilite de catre Consiliul de Adimistratie.

Actionarii Teraplast au mai hotarat, in cadrul adunarii, ca pretul maxim de achizitie al actiunilor sa fie de 0,89 lei/actiune, iar titlurile redobandite sa fie platite din rezervele societatii, altele decat cele legale. Perioada de rascumparare va fi de maxim 272 de zile de la momentul demararii procesului de achizitionare a actiunilor.

“Din cele oferte trimise de casele de brokeraj, in perioada 9-14 ianuarie 2009, cea inaintata de BT Securities a intrunit toate cerintele stabilite de noi. Principalele aspecte pe care le-am avut in vedere au fost prestigiul societatii de investitii financiare pe piata locala si comisionul perceput pentru activitatea de rascumparare a actiunilor Teraplast de pe piata de capital”, a declarat Florin Urite, director general al societatii.

Teraplast este listata la categoria a II-a BVB sub simbolul TRP incepand cu 2 iulie a anului trecut, in cadrul sedintei de tranzactionare de ieri, cotatia finala a fost de 0,3930 lei/actiune, in crestere cu 0,26% fata de de sedinta de marti.

Compania Teraplast face parte din Grupul cu acelasi nume, care mai include subsidiarele Plastsistem si Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si