Actiunile companiei de panificatie Sapte Spice (VEL) vor fi delistate vineri de la categoria necotate a Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce actionarul majoritar, Broadhurst Investments, a primit avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) in acest sens.

Broadhurst Investments, care detine 99,77% din capitalul Sapte Spice, a hotarat in luna martie a anului 2006 sa retraga titlurile companiei de la cota Bursei, oferind actionarilor minoritari un pret de 1,7247 lei, pentru titlurile pe care nu le controla.

Sapte Spice are un capital social de 159,38 milioane lei, divizat in 15,93 miiloane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Potrivit pretului de 1,7247 lei/titlu, stabilit de un evaluator independent, compania avea la inceputul anului 2006 o valoare de piata de 274,88 milioane lei.

In prezent, actiunile Sapte Spice figureaza la categoria nelistate a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul VEL. Categoria "nelistate" cuprinde actiuni care nu indeplinesc conditiile minime de lichiditate sau transparenta necesare pentru a fi incluse la una din categoriile superioare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si