Casa de Compensare Bucuresti (CCB) a anuntat ca de marti tariful de 70.000 de lei, aplicabil membrilor compensatori individuali, respectiv 200.000 lei aplicabil celor generali nu va fi perceput pana la finalul anului 2009.
Masura a fost adoptata de catre actionarii institutiei in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor de la inceputul lunii si se aplica intermediarilor care solicita pentru prima data obtinerea calitatii de membru compensator.

Prin hotararea AGOA adoptata recent, CCB suspenda pentru a doua ora tarifele de admitere a membrilor compensatorii, prima masura fiind aplicata in anul 2007.

“Demersul CCB este de natura sa incurajeze dezvoltarea gamei de servicii si produse oferite de catre intermediarii Bursei de Valori Bucuresti, care pot beneficia astfel de ofertele promotionale in vigoare cu privire la reducerea facturii lunare pentru piata spot ca urmare a tranzactionarii pe piata derivatelor”, se arata in comunicatul institutiei.

CCB a fost infiintata in 2007 in dubla calitate de casa de compensare si de contraparte centrala, pentru a desfasura operatiuni post-tranzactionare specifice instrumentelor listate pe piata derivatelor de la BVB, respectand legislatia in vigoare, precum si utilizand principii si mecanisme recunoscute de standardele si de practicile internationale in domeniu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri