Masura a fost adoptata de catre actionarii institutiei in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor de la inceputul lunii si se aplica intermediarilor care solicita pentru prima data obtinerea calitatii de membru compensator.

Prin hotararea AGOA adoptata recent, CCB suspenda pentru a doua ora tarifele de admitere a membrilor compensatorii, prima masura fiind aplicata in anul 2007.

“Demersul CCB este de natura sa incurajeze dezvoltarea gamei de servicii si produse oferite de catre intermediarii Bursei de Valori Bucuresti, care pot beneficia astfel de ofertele promotionale in vigoare cu privire la reducerea facturii lunare pentru piata spot ca urmare a tranzactionarii pe piata derivatelor”, se arata in comunicatul institutiei.

CCB a fost infiintata in 2007 in dubla calitate de casa de compensare si de contraparte centrala, pentru a desfasura operatiuni post-tranzactionare specifice instrumentelor listate pe piata derivatelor de la BVB, respectand legislatia in vigoare, precum si utilizand principii si mecanisme recunoscute de standardele si de practicile internationale in domeniu.