Indicele Dax al bursei din Frankfurt a inchis sedinta de miercuri in crestere cu 0,50%, la 4.261,15 puncte, in timp ce indicele FTSE 100, al pietei din Londra, a pierdut 0,77%, la 4.059,88 puncte. La Paris, indicele CAC 40 a scazut cu 0,67%, la 2.905,57 puncte, potrivit NewsIn.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni listate la bursele europene a terminat neoficial sedinta in coborare cu 0,9%, la 767,23 puncte, cel mai scazut nivel de inchidere din ultimele doua luni.

Actiunile energetice au tras indicii in jos, desi pretul petrolului a crescut cu peste 2%, la aproape 42 dolari/baril.Titlurie Total, BP, Royal Dutch Shell, BG Group si ENI au inregistrat deprecieri cuprinse intre 2,2 si 4,2%.

Cu toate ca actiunile bancilor s-au scumpit miercuri, analistii apreciaza ca problemele lor sunt sursa principala a nervozitatii din piete.

Citeste si:

"Exista prea multa nesiguranta in privinta bancilor care sunt nationalizate si in legatura cu efectul pe care acest lucru il poate avea asupra bugetelor publice si ratingurilor de credit", a aratat Elin Anden, strateg la Cazenove.

"Sunt prea multe ingrijorari legate de situatia macroeconomica pentru ca achitia de actiuni sa fie sustinuta", a adaugat analistul.

Pe segmentul bancar, titlurile Deutsche Bank, HSBC, Natixis, Royal Bank of Scotland, Societe Generale si UBS au afisat castiguri cuprinse intre 3,6 si 23,3%.

Bursele americane erau in usoara crestere la ora inchiderii pietelor europene.