Bursele europene: Frankfurt inchide pe verde, Londra si Paris afiseaza scaderi

Piata de capital din Frankfurt a incheiat pe verde o sedinta in care celelalte doua mari burse ale continentului au afisat scaderi, in ciuda revenirii cotatiilor pe segmentul bancar, care nu a reusit sa compenseze, insa, declinul din celelalte sectoare, mai ales din energie, potrivit Reuters.

Indicele Dax al bursei din Frankfurt a inchis sedinta de miercuri in crestere cu 0,50%, la 4.261,15 puncte, in timp ce indicele FTSE 100, al pietei din Londra, a pierdut 0,77%, la 4.059,88 puncte. La Paris, indicele CAC 40 a scazut cu 0,67%, la 2.905,57 puncte, potrivit NewsIn.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni listate la bursele europene a terminat neoficial sedinta in coborare cu 0,9%, la 767,23 puncte, cel mai scazut nivel de inchidere din ultimele doua luni.

Actiunile energetice au tras indicii in jos, desi pretul petrolului a crescut cu peste 2%, la aproape 42 dolari/baril.Titlurie Total, BP, Royal Dutch Shell, BG Group si ENI au inregistrat deprecieri cuprinse intre 2,2 si 4,2%.

Cu toate ca actiunile bancilor s-au scumpit miercuri, analistii apreciaza ca problemele lor sunt sursa principala a nervozitatii din piete.

"Exista prea multa nesiguranta in privinta bancilor care sunt nationalizate si in legatura cu efectul pe care acest lucru il poate avea asupra bugetelor publice si ratingurilor de credit", a aratat Elin Anden, strateg la Cazenove.

"Sunt prea multe ingrijorari legate de situatia macroeconomica pentru ca achitia de actiuni sa fie sustinuta", a adaugat analistul.

Pe segmentul bancar, titlurile Deutsche Bank, HSBC, Natixis, Royal Bank of Scotland, Societe Generale si UBS au afisat castiguri cuprinse intre 3,6 si 23,3%.

Bursele americane erau in usoara crestere la ora inchiderii pietelor europene.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri